Matematik

Smule hjælp til ligning

22. februar 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

Mangler lige hjælp til hvordan jeg kommer ned på næste trin i denne ligning:

(log(x)^2) + 3 * log(x) = 4

(log(x)^2) + log(x^3) = 4

Og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af peter lind

Brug log(a)+log(b) = log(a*b)


Svar #2
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

log(x^2*x^3)=4

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2010 af peter lind

ja


Svar #4
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

Det er ikke rigtigt :) kan tjekke det på lommeregneren og det giver ikke det rigtige resultat.

læg mærke til at der står: (log(x)^2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2010 af peter lind

#4 #0 er lidt uklar i sin ligning. Jeg læser det venstre led som log(x2), hvilket også stemmer med #2


Svar #6
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

det skal betyde at hele log(x) er  ^2

altså log(x) * log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2010 af mathon

...skrives
                 (log(x))2


Svar #8
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

sorry så det min fejl, mathon har du et bud på hvad næste niveau så kommer til at hedde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2010 af mathon

camoufleret 2.gradsligning

z = log(x) og x>0

    z2 + 3z - 4 = 0

    z = -4  v  z = 1

   log(x) = -4
   x = 10-4

   log(x) = 1
   x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2010 af peter lind

I så fald sæt y = log(x). Det giver en andengradsligning i y, som du må løse.


Svar #11
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

yes, jeg siger tak drenge. Så vil jeg knokle videre.


Skriv et svar til: Smule hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.