Matematik

Parameterfremstilling

22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Jeg har ligningen for planen:

2x+4y+3z+1 = 0

og punkterne:

A = (0 , 0 , -1/3)     B = (0 , -1/4 , 0)     C = (-1/2 , 0 , 0)

Hvordan laver jeg en paramterfremstilling?

Kan jeg lave den udfra de tre punkter alene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af mathon

af typen

              (x,y,z) = (xo,yo,zo) + s·AB + t·AC


Svar #2
22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

... og så bruger jeg bare punkt A som fast punkt, ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2010 af mathon

Jo


Svar #4
22. februar 2010 af Pthomas (Slettet)

Super.. Så har jeg endelig forstået det!

Hvis altså parameterfremstillingen giver:

(0 , 0 , -0.33) + s(0 , -0.25 , 0.33) + t(-0.5 , 0 , 0.33)   ??


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.