Fysik

opvarmning af is

22. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

til at opvarme 150 g is tilføres 22,2 kJ. Isens temperatur var inden opvarmningen -7oC. Noget af isen er smeltet.
a) Hvor meget energi tilføres til at opvarme isen til smeltepunktet?
b) hvor meget is er der tilbage?
 

på forhånd tusind tak:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af peter lind

a) Q = m*c*ΔT hvor m er massen, c vands varmefylde og ΔT er temperaturstigningen

b) Find hvor meget is den resterende varmemængde kan smelte


Svar #2
22. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

hm.. vil det sige at jeg skal sige: Q = 150 * 4,18 * 7? Q=4389
Er det rigtigt.. ? ser lidt højt ud
 

hvordan finder jeg så ud af hvor meget is den resterende varmemængde kan smelte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2010 af peter lind

Det ser rigtigt ud.

Find hvor meget energi der er tilbage. Brug smeltevarmen for is/vand til at finde hvor meget den resterende energi kan smelte.


Svar #4
23. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, hvordan finder jeg smeltevarmen for is/vand?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af peter lind

Den slår du op i en tabel eller fysikbog.


Svar #6
24. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

okay. is varme kapacitet er: 2,1
hvordan gør jeg så?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2010 af peter lind

Det er ikke varmekapaciteten du skal finde men isens smeltevarme. Det er den energi, der skal til for at omdanne 1kg is til vand ved samme temperatur.


Skriv et svar til: opvarmning af is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.