Matematik

Trekant ABC

22. februar 2010 af IKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er:

Vinkel A = 26,1 grader

AC = 5,0

BC = 3,0

Vinkel C er stump

Bestem AB???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

I trekanten kender du siderne a, b, og vinkel A, og du skal finde c. Brug cosinusrelationen for A

2bc cosA = b2 + c2 - a2

Det er en 2.-gradsligning i den ubekendte størrelse s. Løs den, og vælg den løsning, der giver en stump vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2010 af peter lind

Brug sinusrelationerne til at finde B. Find dernæst vinkel C af reglen om summen af vinklerne i en trekant. Derefter kan du bruge sinusrelationerne til at finde den søgte side


Svar #3
22. februar 2010 af IKB (Slettet)

Forstår det ikke helt.

Skriver: b2+c2-a2 / 2bc = 52+c2-32 / 2*5*c = 25+c2+9 / 10*c = 34+c2 / 10c

Ved ikke hvordan jeg får c regnet ud???


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Cosinusrelationen giver dig en 2.-gradsligning i c:

c2 - (2b cosA) c + (b2 - a2) = 0 .

Find diskriminanten D = (2b cosA)2 - 4(b2 - a2) = 4a2 -4b2 sin2A . Så er

c = b cosA ± √(a2 - b2 sin2A) . Her er a=3, b=5, og A=26,1o . De to løsninger er c = 2,450 eller c = 6,530 . Her skal du vælge c = 6,530 , fordi vinkel C er stump.

#2 foreslog at bruge sinusrelationen i stedet til at finde B

sinA / a = sinB / b, så sinB = b/a sinA = 5/3 sin26,1o = 0,7332, hvoraf B = 47,158o . Deraf fås C = 106,742o . Endelig fås så af en anden sinusrelation

sinA / a = sinC / c, eller c = a sinC / sinA = 3 sin106,742o / sin26,1o = 6,530


Svar #5
22. februar 2010 af IKB (Slettet)

Fedt, fandt ud af det med sinus - tak :)


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.