Fysik

resistivitet

22. februar 2010 af IraQiiia (Slettet)

heej folkens

er lige gået i stå med de 2 opgaver, håber der er nogen der kan hjælpe

idet der går strømmen 3,8 A gennem en tråd, er spændingen over den 0,85 V. tråden har længden 1,2 m og diameteren 1,5 mm

a. beregn trådens resistivitet

b. beregn resistivitet af kobber ved 200 C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

a)            
                            R = U/I

                            R = ρ·L/(0,25·π·d2)

                            ρ = R·(0,25·π·d2)/L

b)
       resistivitet af kobber ved 200 C:

                            ρ100 = ρ20(1+α·ΔT)

......................

       ρ20 = 1,72·10-2 Ω·mm2/m = 1,72·10-8 Ωm


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af mathon

      αCu = 3,9·10-3 K-1


Svar #3
23. februar 2010 af IraQiiia (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.