Matematik

differential

22. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er i søde at hjælpe med disse to opgaver

dy/dx=1/x  * y+1                       grafen for f går igennem P(1,4)

bestem forskriften for f

dy/dx=y*(x2-9), y>0                grafen for f går gennem P(2,2)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

bestem monotoniforholdene


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal den første ligning forstås som

dy/dx = (y+1)/x    ?

I den anden ligning ved du, at f'(2) = f(2)*(22-9) = 2•(-5) = -10. Tangenten går altså gennem (2, 2) og har hældningskoefficient -10. Bestem nu dens ligning. Da y>0, finder du løsningerne til ligningen f'(x) = 0 ved at løse ligningen x2-9 = 0. Afgør nu, hvor f'(x) > 0, = 0, og < 0.


Skriv et svar til: differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.