Matematik

Potensfunktion

23. februar 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

En potensfunktion er givet ved følgende forskrift:

f(x)=23*x^1,291

Bestem procentændringen for y-værdierne når x-værdierne vokser med 10 procent.

Bestem procentændringen for x-værdierne, når y-værdierne vokser med 50 procent.

Jeg kan simpelthen ikke hitte ud af det efter to timers prøvelse...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Indsæt en x-værdi og udregn. Indsæt derefter x*1,10 og se hvor stor forskel der er på den første og den anden y-værdi.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af mathon

     y2/y1 = (x2/x1)1,291

     y2/y1 = 1,101,291

     (y2-y1)/y1 = 1,101,291 - 1 = 0,13094 = 13,094%

........................

     x2/x1 = (y2/y1)1/1,291

     (x2-x1)/x1 = 1,501/1,291 - 1 = 0,36899 = 36,899%

....................

benyttet er:
                     a/b = c/d   ⇔  (a-b)/b = (c-d)/d
som specifikt for d = 1
giver
                     a/b = c/1 ⇔ (a-b)/b = c-1

                    


Svar #3
23. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Super. Tusind tak.

Jeg har fået 13,1 procent (indsatte 4 som x-værdi.

Hvad med procentændringen for -værdierne når y ændrer sig med 50 procent?

Kan du forklare det?


Svar #4
23. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Manthon kan du ikke forklare lidt nærmere om, hvad du går i det andet spørgsmål. Kan se, at vi har fået samme svar i første spørgsmål.

Tak:)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.