Matematik

regneregler

23. februar 2010 af qwast (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan går man

fra x1z-1/x2z-1 =A

til x1/x21/(z-1) =A

jeg har styr på det der er på den anden side af lighedstegnet, derfor jeg har ikke skrevet det med. det kalder vi bare for A så der ikke opstår for mange spørgsmål.

det er min z værdi jeg ikke kan få styr på.

på forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

x1z-1/x2z-1 = (x1/x2)z-1 = A

    (x1/x2) = A1/(z-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig

(x1/x2)z-1 på venstre side i dit andet udtryk?

an / bn = (a/b)n


Svar #3
23. februar 2010 af qwast (Slettet)

dovenskab betaler sig ikke, jeg skriver hele min ligning op, da jeg blev forvirret...

fra x1z-1/x2z-1 = T2/T1

til x1/x21/(z-1) =T2/T1
 

jeg har divideret to ligninger, og er nu kommet så langt.

#2 hvis du spurgte mig, så nej, jeg mente 1/(z-1)


Svar #4
23. februar 2010 af qwast (Slettet)

#1 hvordan forklare du det sidste du har skrevet?

jeg er begyndt at se en sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 og #3

Du kan ikke tage det skridt, du gerne vil. Ikke som du har skrevet det dér.


Svar #6
24. februar 2010 af qwast (Slettet)

T1x1z-1 = T2x2z-1

kan I hjælpe mig nu? jeg skal isolere T2/T1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2010 af mathon

                                T2/T1 = x1z-1/x2z-1

                                T2/T1 = (x1/x2)z-1

..........................

man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne


Svar #8
24. februar 2010 af qwast (Slettet)

men i min besvarelse står der at det bliver (x1/x2)1/(z-1)

er det rigtigt? det er mit problem som jeg ikke kan komme frem til, at det bliver opløftet i 1/(z-1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2010 af mathon

...skriv hele opgaveteksten!


Svar #10
24. februar 2010 af qwast (Slettet)

jeg har skrevet den. det er ikke en opgave at isolere, jeg ville bare gerne vide det i stedet for at sætte ting i formler uden at vide hvordan man er nået frem til formlen.

jeg må gå nu, så må jeg spørge læreren om det.

tak til jer som prøvede at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Er du sikker på, der ikke står (x2/x1)1/(z-1) , derved beholder du symmetrien mellem "2" og "1", altså

T2/T1 = (x2/x1)1/(z-1) = ( (x1/x2)z-1 ) -1


Svar #12
24. februar 2010 af qwast (Slettet)

#8 ja, det er jeg. desværre, kan man sige.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Af din ligning i #6

T1x1z-1 = T2x2z-1

får man

T1/T2 = (x2/x1)z-1 = (x1/x2)1/(z-1) .

Hvordan man end drejer det, kan man ikke få det resultat, du gerne vil komme ud med.


Svar #14
26. februar 2010 af qwast (Slettet)

Jamen så siger jeg tak for hjælpen. Jeg må hellere tage en snak med min lærer om dette. Jeg kan heller ikke forstå den formel de er nået frem til i min bog.


Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.