Matematik

Normalvektor i xy-planen

24. februar 2010 af SørenV (Slettet)

Hvorfor er det egentlig lige at normalvektoren i xy-planen er beskrevet som:

nxy = (0,0,1)


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

xy-planen er udspændt af de to lineært uafhængige enhedsvektorer

ex = (1, 0, 0) og ey = (0, 1, 0)

Vektoren nxy = (0, 0, 1) er ortogonal til både ex og ey, da nxyex = 0 og nxyey = 0 . Altså er nxy en normalvektor til xy-planen. Enhver vektor af formen (0, 0, a) hvor a ≠ 0 er en normalvektor til xy-planen; men nxy udmærker sig ved at have længde 1 og ved at nxy = ex×ey .


Svar #2
24. februar 2010 af SørenV (Slettet)

Tak.. Meget brugbart :)


Skriv et svar til: Normalvektor i xy-planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.