Matematik

Bestem tallet a, så andengradsligningen

25. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

har netop en løsning.

Man skulle så først finde diskriminanten ved forskriften ax^2+4x+2= 0, hvor a er forskellig fra 0.

a:1 b: 4 c: 2

d: (4)^2-4.1.2

16-8

d = 8(2 løsninger)

Jeg kan så godt se, at hvis a var 2, så ville der være en løsning, men hvordan gøres det i praksis, der er sikkert en bestemt måde man kan gøre på det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

                           x1,2 = (-b±√(d))/(2a)

som specifikt for d = 0 giver
             
        x1,2 = (-b±√(0))/(2a)     hvor x1 = x2 = (-b/(2a)    (dobbeltrod = samme rod to gange) dvs én løsning


Svar #2
25. februar 2010 af Djemba (Slettet)

x1,2

Tilfældeligt at der står, 1 og 2?

Hvis du gider må de gerne forklare. Gerne på et lavt plan, vær ikke bange for at være nedladende:=)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af mathon

x1,2 = løsning 1 og 2 svarende til formlens ±


Svar #4
25. februar 2010 af Djemba (Slettet)

 hvor x1 = x2 = (-b/(2a)

Jeg forstår det sådan, at denne skal bruges, fordi at vi her snakker om 1 løsning, og defor kun bruger 1.kordinatet?

Men hvordan skal man stille svaret op?

Kan man skrive at forudsætningen for at a skal have netop en løsning, ville være at bruge den formel jeg har citeret?


Svar #5
25. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Der skal vel fyldes nogle tal på....?


Skriv et svar til: Bestem tallet a, så andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.