Matematik

Maskerede andengradsligninger

25. februar 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. er der en der kan løse denne ligning for mig? og fortælle hvordan? er kørt fast i den og kan ikke rigtig komme videre. håber der en der vil hjælpe:)

x4 - 29x2 + 100 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af PeterValberg

Du sætter der med får du en andengradsligning, der hedder:

Som kan løses på sædvanlig vis, hvilket giver:

Men da du i starten satte må den endelige løsning nødvendigvis blive:

Hvilket giver følgende mulige værdier for x:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

okay!! mange tak.. har du tid til at forklare hvordan jeg regner en andengradsligning også? der har jeg heller ikke helt fat i ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af PeterValberg

prøv lige at læse vedhæftede dokument først, hvis du så stadig er i tvivl, så vender du bare tilbage.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Andengradsligninger.pdf

Svar #4
25. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

det hjalp sku lidt på det.. du skal have mange tak:)


Svar #5
25. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

hej igen.. er nået til en ligning der hedder -x2 - x + 0,25 = 0

hvordan sætter jeg det ind i formlen? når jeg ikke ved hvad x er ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2010 af PeterValberg

Når man skal løse en andengradsligning (som er på formen ax2 + bx + c = 0) bruger man denne løsningsmodel:

I denne formel indsættes de forskellige værdier for a, b og c og x beregnes, - i dit tilfælde giver det:

Hvilket medfører at x bliver lig med:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
25. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

okay.. mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Maskerede andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.