Matematik

Tekstopgaver

25. februar 2010 af JustMyName (Slettet)

Opgave 1

En almindelig skiferie-rejserforsikring for 20 dage koster 165 kr. Man får 20% rabat, hvis flere rejser sammen og tegner samme forsikring. Hvad ksoter den for hver person, når flere tegner den samtidigt?

Opgave 2

Hvis en rejseforsikring skal gælde for 17 dage er prisen 35% højere end for 10 dage. Hvor meget koster en udvidet skiferie-rejseforsikring for 17 dage, når en 10-dages forsikring koster 165 kr.?

OBS!

Gerne trin for trin samt udregninger skal indgå - så er det mere forståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Hvordan finder du 20% af noget?

2. Hvordan finder du 35% af noget?


Svar #2
25. februar 2010 af JustMyName (Slettet)

1) 165 / 100 * 20

2) 165 / 100 * 35

Rigtige udregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af p_fogh (Slettet)

Ad 1)

man får 20% rabat, så prisen er "prisen minus 20 %". Helt trin for trin

Rabatpris = Pris - 20% af prisen

Dette svarer til

Rabatpris = Pris x (100%-20%)

Som svarer til

Rabatpris = Pris x 80%

Rabatpris = 165 x 80/100

samme ide for 2)


Skriv et svar til: Tekstopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.