Kemi

Masseprocent

25. februar 2010 af Quijote (Slettet)

Et organisk stof indeholder C, H og O. En fuldstændig forbrænding af 2,071g af stoffet gav 3,036g carbondioxid og 1,243g vand.

Beregn masseprocenterne af carbon, hydrogen og oxygen.

Hvordan er fremgangsmåden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2010 af mathon

procent C i CO2 = (12,011/44,01)·100% = 27,2915%
procent H i H2O = ((2·1,0079)/18,02)·100% = 11,1865%

............

C-indholdet er (3,036 g)·0,272915 = 0,82857 g
H-indholdet er (1,243 g)·0,111865 = 0,13905 g
SUM                                                = 0,96762 g
O -indholdet er
                  (2,071 g) - (0,96762 g) = 1,10338 g

masseprocent:
                         C = (0,82857 g)/(2,071 g)·100% = 40,0%
                         H = (0,13905 g)/(2,071 g)·100% = 6,7%
                         O = (1,10338 g)/(2,071 g)·100% = 53,3%
 


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.