Matematik

Ligning

25. februar 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

jeg har fået stillet dette spørgsmål men aner ikke hvordan den løses når man får 2 ubekendte altså K og X, så hvis der er nogle som kunne hjælpe mig ville det redde min dag.

Omkostningerne K mill. kr. ved at bygge en skyskraber med x etager påstås at være K=450+0,5x(x+1) hvad koster det at bygge 10 etager? hvor mange etager kan man bygge for 700 millioner kr.? opstil en ligning og prøv dig frem på lommeregneren?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 1) K = 450+0,5*(10+1) = 455,5 mill. kr. 

 2) 700 = 450+0,5(x+1) = x = 499 etager
 

 Lignerne må du være en smal sag nu ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der står

K=450+0,5x(x+1) i #0, så det bliver da 450+55 = 505 mill kr i 1)

Og liningen i 2) bliver x(x+1) = 500

Da 21*22 = 462 og 22*23 = 506, må det blive x = 21 etager.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.