Matematik
hjælp til en matematikopg
10. februar 2005 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der vil hjælpe med denne opgave.
Ved en accelerationsprøve har man målt en bils accelerationsevne ved forskellige hastigheder. I det hastigheden angives i m/s og acelerationen v´ angives i m/s^2 var resultatet
v=10,20,30
v´=3,2;2,1;0,8
a) påvis at der med tilnærmelsesvis gælder
v`=a'v+b
og bestem a og b
b)dernæst v´=0 og fortolk resultatet.
c) bestem den løsning til differentialligningen som opfylder betingelsen v(0)=0
d) Beregn den tid det tager bilen at accelerere fra 0 til 100km/h
ligeledes fra 50 til 100km/h
håber nogle kan hjælpe.
Ved en accelerationsprøve har man målt en bils accelerationsevne ved forskellige hastigheder. I det hastigheden angives i m/s og acelerationen v´ angives i m/s^2 var resultatet
v=10,20,30
v´=3,2;2,1;0,8
a) påvis at der med tilnærmelsesvis gælder
v`=a'v+b
og bestem a og b
b)dernæst v´=0 og fortolk resultatet.
c) bestem den løsning til differentialligningen som opfylder betingelsen v(0)=0
d) Beregn den tid det tager bilen at accelerere fra 0 til 100km/h
ligeledes fra 50 til 100km/h
håber nogle kan hjælpe.
Svar #1
10. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
a) Differentialligningen
v' = a*v + b
er lineær, så foretag en lineær regression på datasættet (v,v') og plot punkterne sammen med regressionslinien i et sædvanligt koordinatsystem til inspektion.
b) Ligningen v' = 0 bør du kunne løse. Brug differentialligningen og bestem v.
c) Separation af variable og partiel integration eller slå den generelle løsning op i en formelsamling.
d) Nu må det vist være din tur til at komme med et forslag :-)
//Singularity
v' = a*v + b
er lineær, så foretag en lineær regression på datasættet (v,v') og plot punkterne sammen med regressionslinien i et sædvanligt koordinatsystem til inspektion.
b) Ligningen v' = 0 bør du kunne løse. Brug differentialligningen og bestem v.
c) Separation af variable og partiel integration eller slå den generelle løsning op i en formelsamling.
d) Nu må det vist være din tur til at komme med et forslag :-)
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en matematikopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
