Matematik

eksponentiel/eksponential?

26. februar 2010 af 92-majse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen af jer der kan forklare mig forskellen på en eksponentiel og en eksponential funktion? På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2010 af mathon

eksponentialfunktionen
                                er omvendt funktion til en logaritmefunktion
                 
                                       f(x) = y = ax            omvendt funktion til loga(x)

medens
en eksponentiel funktion/udvikling ofte
udtrykkes
                                       f(x) = b·ax

Disse er så specifikt identiske for b = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2024 af Martha2301

Hvad betyder bogstaverne a og b i en eksponentiel funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2024 af Amatøren

Hej,

Lad f være en eksponentiel funktion givet ved

f(x) = b·ax (a, b > 0).

Vi har at:

f(0) = b·a0 = b·1 = b (da ethvert (reelt = "alle tal") tal opløftet i 0 er lig 1).

Konstanten b angiver altså funktionsværdien, hørende til x = 0. Det vil sige, at b angiver y-koordinaten til grafens skæringspunkt med y-aksen.

Konstanten, a, kaldes for fremskrivningsfaktoren og er givet ved 1 + r, hvor r er den procent funktionsværdierne vokser eller aftager med, når x vokser med 1.

Hvis 0 < a < 1 er grafen aftagende, og hvis a > 1 er grafen voksende.

Husk: a kan ikke være negativ.

Se eventuelt også denne video:

https://www.youtube.com/watch?v=DMAXKthV9Bs


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2024 af Martha2301

tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2024 af Amatøren

Selv tak :)


Skriv et svar til: eksponentiel/eksponential?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.