Matematik

Derive

26. februar 2010 af sputnik3 (Slettet)

Hej, er der nogen som kan finde ud af at bruge Derive?

Jeg skal løse denne opgave, men forstår ikke helt at bruge programmet:

Overfladearealet af en cylinderformet dåse med indhold 800 mL kan beskrives ved funktionen:

O(x) = (1600/x) + 2 π · x2

Bestem radius x, så overfladearealet er mindst mulig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo godt, at man stadig kan regne per håndkraft.

Find minimum af funktionen O(x) ved at løse ligningen dO/dx = 0 :

dO/dx = 4πx -1600/x2 = 0 eller, når x ≠ 0, x3 = 1600/(4π) = 400/π og dermed x = (400/π)1/3 = 5,031


Svar #2
26. februar 2010 af sputnik3 (Slettet)

hm... ja tak. Men øvelsen går ud på at jeg skulle kunne løse opgaver ved at bruge Derive :).


Svar #3
26. februar 2010 af sputnik3 (Slettet)

Men forstår ikk helt, hvordan de kan få
O(x) = (1600/x) + 2 π · x2 

til

dO/dx = 4πx -1600/x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den afledede af a/x er -a/x2 , og den afledede af bx2 er 2bx .


Skriv et svar til: Derive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.