Matematik

Løsningsmængde

11. februar 2005 af qbone (Slettet)
Hejsa.

jeg har lidt problemer med en opgave som jeg gerne skulle aflevere over mail iaften, til min lærer.

Opgaven lyder:
bestme løsningsmængden til hver af ligningerne:

a) x-3 = a/x

Hvis der er nogle som bare gidder hjælpe mig med den opgave og forklare hvordan det udregnes, kan jeg jo nok selv regne de andre ud. På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2005 af frodo (Slettet)

x-3=a/x, her forudsættes det naturligvis, at x IKKE er 0
<=>

x^2-3x-a=0

altså en andengradsligning, der kan løses på sædvanlig vis!

Svar #2
11. februar 2005 af qbone (Slettet)

ja det fik jeg også..
dvs.. kan lige se at jeg har fået skrevet forkert i starten.. opgaven hedder:

x-3 = 4/x

og jeg får også x^2-3x-a=0
herefter får jeg:

x=3,5
x=-0,5

Men hvad er facit? jeg skal jo bestmeme løsningsmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2005 af frodo (Slettet)

løsningsmængden, L, er da: L={7/2 , -½}

Mere er der ikke i det,

Svar #4
11. februar 2005 af qbone (Slettet)

hehe ok.. det er da utrolig nemt :P
Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2005 af Duffy

Ej, frodo!

Den generelle løsningsmængde er :

(x ej 0):

L = {3/2+1/2*(9+4*a)^(1/2), 3/2-1/2*(9+4*a)^(1/2)}


Duffy

Svar #6
11. februar 2005 af qbone (Slettet)

hej Duffy.. HVis Frodos svar er forkert.. hvordan er du så kommet frem til det resultat du har?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2005 af Duffy

Hmmm

Der indgår en parameter-konstant a (som i sagens natur ikke er fastlagt)
..., men på et tidspunkt skriver du sørme at

"x-3 = 4/x"

hvis du mener dette, altså at a = 4
så er

L = {-1, 4}


Duffy

Skriv et svar til: Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.