Matematik

excentricitet

28. februar 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der ved hvordan jeg løser denne opgave.. jeg ved hvordan jeg finder exentriciteten men ved ikke hvordan jeg skal finde halvakserne i denne opgave:

Bestem halvakserne a og b samt exentriciteten for de ellipser, der er givet ved       4x2 + 9y2 = 36

håber der er en der kan hjælpe :)  -  på forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ellipsens ligning har formen

(x-x0)2/a2 + (y-y0)2/b2 = 1

hvor (x0,y0) er dens symmetricentrum, og a og er de to halvakser. I dit tilfælde, er centret (0,0), og ligningen kan omskrives til formen

x2/(36/4) + y2/(36/9) = 1 , eller

x2/9 + y2/4 = 1, eller

x2/32 + y2/22 = 1 , så

a = 3 og b = 2.


Svar #2
28. februar 2010 af klinki (Slettet)

okay tusind tak :) lå helt ved siden af med mine beregninger så :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af mathon

     (b/a)2 = 1 - e2                0<e<1

     e2 = 1 -  (2/3)2

     e2 = (9 - 4)9 = 5/9

     e = √(5)/3


Svar #4
28. februar 2010 af klinki (Slettet)

det har jeg også fået det til, men tak alligevel ;)

har et andet spørgsmål. jeg har fundet frem til ligningen for en anden ellipse kan bare ikke lige se hvordan jeg skal fortsætte med at omskrive den så jeg kan angive ellipsernes centrum og halvakser

16x2 + 9y2 - 96 + 36y + 36 = 0

16(x2 - 32x) + 96(y2 + 96y) - 96 + 36y + 36 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af mathon

mangler der ikke et x i

                                         ⇓
                 16x2 + 9y2 - 96x + 36y + 36 = 0    ?


Svar #6
28. februar 2010 af klinki (Slettet)

arh der var fejlen :)


Skriv et svar til: excentricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.