Matematik

ligning, 2.grad

28. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

hey guys.

Jeg sidder med en ligning som driler en del.

3*s(R+L*s+1/(c*s)) = s^2+2*s+10;

Her er der to ligninger som jeg har sat lige med hinanden for at kunne bestemme konstanterne R, L og c.

Hvis jeg løser ligningen på højreside alene, får jeg s = -1+3i, -1-3i, et kompleks tal, og det hjælper mig ikke særlig meget med de tre ubekendte.

Nogen der har en idé om hvordan jeg gør?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Du kan ikke bestemme 3 konstanter af en enkelt ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at du løser ligningen på højre side alene? Mener du, at s2 + 2s + 10 = 0 ? Ja, den ligning har de to komplekse tal som rødder.

Men du har et udtryk på venstre side i s og et udtryk på højre side i s. De to udtryk skal være identiske, så deres koefficienter er parvis identiske:

2Rs + 3Ls2 +3/c = s2 + 2s + 10, og dermed

3L = 1, R = 1, 3/c = 10


Svar #3
28. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

okay?

hvor er så min fejl?

har oploadet opgaven og det jeg har prøvet at regne. har brugt maple.

Vedhæftet fil:s4opg1.pdf

Svar #4
28. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

her er det jeg har regnet

Vedhæftet fil:Java Printing.pdf

Svar #5
28. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

Jeg kan ikke se hvad du gør fra 2Rs + 3Ls2 +3/c = s2 + 2s + 10, og får 3L = 1, R = 1, 3/c = 10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning i s, du skal løse. Du har to polynomier i s, som er identiske. Det er tilfældet, hvis og kun hvis polynomierne har identiske koefficienter, altså deres differens er nulpolynomiet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har to polynomier

3L s2 + 2R s + 3/c og s2 + 2s + 10 , og de to polynomier skal være identiske. Deraf følger, at koefficienten til sn i det ene polynomium er lig med koefficienten til sn i det andet, for hvert n = 0, 1, 2. Altså,

3L = 1, 2R = 2, 3/c = 10, eller L = 1/3, R = 1, c = 3/10.


Svar #8
28. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

i min ligning får jeg 3R = 2, dvs. R = 3/2 og du får 2R = 2 ? how do you do that? magic? :P

Har jeg lavet fejl et sted?


Skriv et svar til: ligning, 2.grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.