Fysik

HJÆÆÆLP HASTER

01. marts 2010 af speedometer007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens - jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave :s

M7:

ved de olympiske lege i Seoul i 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 m på 9,83 s.

a) beregn genemsnitsfarten for Ben Johnsons løb

analyser af videooptagelser af løbet hår vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A= 12,42 m/s og B= 0,0944 m/s^2

b) bestem Ben Johnsons acceleration ved t=0 s , samt den maksimale hastighed under løbet.

c) hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?
 

NOGLE SOM KAN HJÆLPE MED C KAN IKK FORSTÅ DEN


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålene i denne tråd er anderledes end i den forrige tråd. I den forrige tråd findes den længde, som løberen har løbet til tiden t til

s(t) = A t - B/2 t2 - A/ln(d) (e t ln(d) - 1), hvor d = 0,4937. Man skal så finde t, så s(t) = 50m. Det kan løses ved iteration til ca 5,5302 sek.


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.