Matematik

Matematik B.

01. marts 2010 af miiakirk (Slettet)

Hej (:

har lidt problemer med en opgave til en afl, og håber der er en der kan hjælpe:

8.019: En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem er forskrift fir den funktion f, der har denne rette linie som graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af mathon

          y = -2x + b   gennem P(3,0)
dvs
          0 = -2·3 + b
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2010 af Isomorphician

y - y0 = a(x - x0)

indsæt det du kender fra opgaven:

y - 0 = -2(x - 3) <=>

y = -2x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af PeterValberg

#2 Den såkaldte étpunktsformel:   y = a(x - x0) + y0 som man kan bruge til at bestemme forskriften til en lineær funktion, når hældningskoefficienten og ét punkt er opgivet (god at kende til).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af mathon

den hedder nu
                       punkt-hældningsformlen,

da
    "ét-punktsformlen" kan forlede til at tro,
     at med kendskab til ét punkt kan en formel for en ret linje opstilles
 


Skriv et svar til: Matematik B.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.