Matematik

nogen der kan rette dette?

01. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er meget usikker på om det jeg har lavet er rigtigt.

opgaven lyder:

Hyperblen H er givet ved ligningen     (x2/a2)-(y2/b2) = 1.   vis, at H har asymptoterne  y = (+-b/a)x

(x2/a2) = 1+y2 = b2

y2 = x - a2 - 1 * b

y = √ (x-a2 - 1 * b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstås ved asymptoter?

Du skal vise, at for punkter (x,y) på hyperbelens graf gælder

y -+(b/a)x → 0 for x→∝ eller x→-∝


Svar #2
01. marts 2010 af klinki (Slettet)

en asymptote er en hyperbels udformning. hvordan den ser ud.

hvad betyder dette tegn "   ∝   " ligner lidt uendelighedstegn??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det var ment som tegnet for uendelig.


Skriv et svar til: nogen der kan rette dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.