Matematik

REDUCÈR

01. marts 2010 af diembabe (Slettet)

nogen der kan forklare hvordan reduktions stykker som disse slags løses?

3(2x - 4y + 3z) - 4(2x - 3y - 3z)

(4a - 6a - 8a - 2a) : 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af jnl123

i den første ganger du først de 2 parenteser ud:

3*2x-3*4y+3*3z - 4*2x-4*3y-4*3z      og så regner du sammen og forkorter

I den næste kan du starte med at trække a'erne fra hinanden og til sidst dividere med 2


Svar #2
04. marts 2010 af diembabe (Slettet)

6x - 12y + 9z - 8x - 12y - 12z ?

hvordan forkorte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2010 af jnl123

6x-8x -12y-12y +9z-12z  = -2x - 24y - 3z


Svar #4
04. marts 2010 af diembabe (Slettet)

hvordan ved du hvornår det skal være + og hvornår det skal være - ?


Svar #5
04. marts 2010 af diembabe (Slettet)

3(8a + 9c) - (14a - 12c) : 2

Og hvordan regner man denne ud? (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2010 af jnl123

6x-8x = -2x   (ligesom at 6-8 = -2)
-12y-12y = -24y  (-12-12=-24)
9z-12z = -3z  (9-12=-3)

Først kan du gange 3 på 8a og 9c = 24a+27c. Derefter dividere 14a-12c med 2 = 7a-6c. Så står der:

24a+27c - (7a-6c) = 24a+27c -7a+6c

Det giver så:  17a + 33c


Svar #7
04. marts 2010 af diembabe (Slettet)

(12y + 4 - 12x) : 4
 

Og denne? (:


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. marts 2010 af jnl123

12y/4 +4/4 -12x/4

det kan du godt regne selv :)


Skriv et svar til: REDUCÈR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.