Matematik

hjælp til brøkligning

01. marts 2010 af Usser (Slettet)

      Hej er der en derude der kan hjælpe mig med løse:                                 x-3 =2x - 4 (eller)  x - 3 / 2 = 2x - .4

                                                                                                                                      2

På forhånd tak!


Svar #1
01. marts 2010 af Usser (Slettet)

her kan ligning bedre ses:  x - 3 / 2 = 2x - 4
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2010 af PeterValberg

er det eller ?

For efter det første indlæg at dømme, så er det første.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2010 af aesb (Slettet)

(x-3)/2 =2x-4

(hvert led ganges med 2 for at fjerne brøken)

x-3=4x-8

5=3x

5/3=x


Svar #4
01. marts 2010 af Usser (Slettet)

ja det er det første du skrev pvm... jeg kunne ikke finde ud af at lav det som en brøk


Svar #5
01. marts 2010 af Usser (Slettet)

hvor fik du 5=3x fra? det forstår jeg ikke aesb.. kan du forklar mig det? .)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2010 af aesb (Slettet)

Du isolerer x´erne på den ene side (i dette tilfælde har jeg valgt højre). For at fjerne x´et på venstre side, trækker du x fra (og du skal gøre det samme på højre side):

x-3 =4x-8

x-3-x =4x-8-x

Så har du: (-3) = 3x-8

Så fjerner du (-8) fra højresiden ved at lægge 8 til begge sider:

(-3)+8=3x-8+8

5=3x

Giver det mening?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2010 af PeterValberg

Svaret på opgaven er:    x = 2


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2010 af PeterValberg

Ups det var ikke som jeg kom til at skrive

Dermed har 3# og #6 fuldstændig ret, - sorry :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til brøkligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.