Matematik

andengradspolynomier

02. marts 2010 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg har dette spørgsmål:

Forklar, hvilke formler, der benyttes til at beregne rødder og toppunkt for andengradspolynomier. jeg kan godt finde ud af det med toppunktet, men hvilken formel bruger man til beregning af rødder?

jeg skal gøre det på disse to eksempler:

x2-6x+5 (jeg har fået toppunktet til at være 3,-4)

-2x2-8x-10 (jeg har fået toppunktet til at være -2,18)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

                          ax2 + bx c = 0

                          x1,2 = (-b ± √(d))/(2a)                   d = b2 - 4ac


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. marts 2010 af Bardhileyblood (Slettet)

Husk:

Hvis diskriminanten er større end 0, er der to rødder, hvis d = 0, er der en rod, og hvis diskriminanten mindre end 0 er der ingen rødder (Man siger også, at løsningsmængden = 0, hvis diskriminanten bliver negativ).  


Svar #3
02. marts 2010 af englo (Slettet)

Okay mange tak har fundet ud af det nu!


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.