Fysik

Hvor meget er spændingsforskellen på?

02. marts 2010 af reksle (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Er der nogen som bare er mega hurtige til fysik og kan knække denne her:

I et lyn er modstanden 30 og strømstyrken er ca. 10.000 ampere. Hvor meget er spændingsforskellen på?

Er det rigtigt hvis jeg: dividere ohm (modstanden R) med ampere (strømmen I) = ........ og der går det galt


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Bardhileyblood (Slettet)

Hvad er ohms lov? Jo, den er:

Spændingsforskel = strømstyrke * modstand

U = R * I

Spændingsforskel = 10,000 ampere * 30 ohm = 300,000 Volt

Du skal kun dividere, hvis du kender spændingforskellen (U) og modstanden(R)/strømstyrken(I) og skal finde strømstyrken(I)/modstanden(U).

Er det svar nok?


Svar #2
02. marts 2010 af reksle (Slettet)

Jo tak det er perfekt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2010 af Bardhileyblood (Slettet)

Fint nok - selv tak.


Skriv et svar til: Hvor meget er spændingsforskellen på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.