Matematik

Andengrads funktion b og c?

02. marts 2010 af JeppeHvid (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål mere.

Opgaven lyder:

Løsning af 2. gradsligninger, når b eller c er 0.

Hvis nogen vil hjælpe, vil jeg sætte pris på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

a≠0           

               ax2 + c = 0 
               x = ±√(-(c/a))      a og c har forskelligt fortegn, hvis ligningen har reelle rødder

            
og
              ax2 + bx = ax·(x+(b/a)) = 0      brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2010 af PeterValberg

Andengradsligning "normale" formel:  ax2 + bx + c = 0

Andengradsligning, hvor c = 0:

ax2 +bx = 0

Løsningsmetode - nulreglen, hvor du først omskriver udtrykket til:

x(ax +b) = 0  hvilket medfører, at:

x = 0   ∨  x = - b/a

Andengradsligning, hvor b = 0

ax2 + c = 0

hvor:   x = ±√(-c/a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengrads funktion b og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.