Matematik

den omvendte funktion.

02. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

er der en der vil hjælpe mig med at regne den omvendte funktion?

Disse to funktioiner er hindandens omvendte, men hvordan er fremgangsmåden?

f(x)=( x-1)/(1-2x)          og          g(x)=(x+1)/(1+2x)

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt

y = (x-1)/(1-2x) og find x udtrykt ved y:

(1-2x)y = x-1 ⇒y - 2xy -x +1 = 0 ⇒ (2y+1)x = y+1 ⇒ x = (y+1)/(1+2y) . Byt om på x og y i det sidste udtryk og kald y for g(x).

For en god ordens skyld skal man også se på definitionsmængder for f og g. f er ikke defineret for x = 1/2, mens g ikke er defineret for x = -1/2 .


Svar #2
02. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

mange tak andersen :-), det er jeg sku glad for.


Skriv et svar til: den omvendte funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.