Matematik

Hvordan finder jeg punktet i kordinatsystemet?

03. marts 2010 af Tobiasmoeller (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje har hældningen -1/2, og går gennem punkterne (-4;5) og (x;1). Hvordan finder jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Benyt formlen for hældningskoefficienten:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Indsæt de kendte værdier, og løs ligningen med henblik på at finde den sidste, det vil sige:

-1/2 = (1-5)/(x-(-4))

Sig endelig til, hvis det skal uddybes. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af PeterValberg

Hældningskoefficienten til en ret linje beregnes:

hvor det ene punkt, du kender er (x1, y1) det andet er (x2, y2) og a er hældningskoefficienten, - sæt ind og isolér x og reducér

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Solero (Slettet)

Formelen for en linje er y = ax+b

a = hældningen, så linjens ligning er y = -1/2x +b

Indsæt punktet (-4,5) på (x,y).

På den måde finder du b, og kan derefter indsætte den i linjens ligning.

Til sidst kan du så indsætte 1 på y's plads og dermed finde x.

Håber det er til hjælp. :)


Svar #4
03. marts 2010 af Tobiasmoeller (Slettet)

Men hvordan isolerer jeg så x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Skal du gøre det i hånden eller via lommeregner?


Svar #6
03. marts 2010 af Tobiasmoeller (Slettet)

Det er en aflevering hvor jeg skal finde x, og derved på papir bevise hvordan jeg gør.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2010 af mathon

topunktsformlen

Vedhæftet fil:topunktsformlen.doc

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg punktet i kordinatsystemet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.