Matematik

Fordoblingkonstanten og halveringskonstanten

03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen ...

Har nu fået to opgaver, hvor jeg skal finde fordobling og halveringskonstanten. Det skal afleveres i morgen. Hvordan regner jeg det ud, og hvordan ser mellemregningerne ud osv? er virkelig på bar bund!

opg. 1: En eksponentiel udvikling har forskriften f(x) = 335*1,553^x - Bestem fordoblingskonstanten

opg. 2: Om en eksponentiel udvikling f oplyses, at f(2) = 750 og f(6) = 270 - Bestem halveringskonstanten T½

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Opgave 1:

T2 = log(2)/log(a)

T2 = log(2)/log(1,553)

Opgave 2:

Find først en forskrift for den eksponentielle funktion. Indsæt derefter a-værdien i formlen:

T½ = log(½)/log(a)

Imperativ


Svar #2
03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet)

Tak igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af mathon

      X2 = ln(2)/ln(1,553) = 1,57466

.................

      (y2/y1) = aΔx

      (270/750) = a4

      4·ln(a) = ln(270/750)

      = ln(1/2) / ln(a) = 4·ln(1/2) / (4·ln(a)) = 4·ln(1/2) / ln(270/750) = 2,71383


Skriv et svar til: Fordoblingkonstanten og halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.