Matematik

tredjegradsligninger?

03. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der ved hvordan man regner sådan en ligning ud:

3x^3-24x^2+48x

løs ligningen for f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Isomorphician

Brug nulreglen:

3x3 - 24x2 + 48x = 0 <=>

3x(x2 - 8x + 16) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du skal altså løse ligningen:

3x3 - 24x2+48x = 0

Sæt x uden for en parantes, og løs ligningen ved hjælp af nulreglen:

x(3x2-24x+48) = 0

Du ved nu, at x = 0 v 3x2-24x+48 = 0

Løs nu andengradsligningen:

3x2-24x+48

d = b2-4ac = (-24)2-4*3*48 = 0

Da diskriminanten er 0, er der én løsning:

x = -b/2a <=>

x = -(-24)/(2*3)

x = 24/6

x = 4

Altså er løsningen til ligningen f(x)= 0 følgende:

x = 0 v x = 4


Skriv et svar til: tredjegradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.