Matematik

procent fald.....

03. marts 2010 af SnQQ (Slettet) - Niveau: 10. klasse

beregn det gennemsnitlige årlige fald i ølforbruget pr. indbygger i DK i procent fra 1996 til 2000

1996 var der 120,9 ølforbrug pr indbyg

2000 er det 102.2 pr.indbyg

vil nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ø2000 = Ø1996 (1-p)4 , hvor p er det gennemsnitlige relative årlige fald i ølforbruget Ø. Find nu p.


Svar #2
03. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

det forstod jeg ikke lige helt kan jeg få en bedre forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis ølforbruget relativt falder gennemsnitligt med p per år, er ølforbruget efter 1 år, i 1997:

Ø1997 = Ø1996(1-p) .

Næste år igen, i 1998, er ølforbruget igen faldet relativt med p i forhold til året før

Ø1998 = Ø1997(1-p) = Ø1996(1-p)2 .

Fortsæt nu denne argumentation et par år mere, og vi finder

Ø2000 = Ø1996 (1-p)4 ,

I opgaven kendes Ø1996 = 120,9 og Ø2000 = 102,2 , så

(1-p)4 = 102,2/120,9 = 0,845, så

1-p = (0,845)1/4 = 0,9589, og dermed

p = 0,0411 = 4,11% ,

som er det gennemsnitlige relative årlige fald i ølforbrug i den nævnte periode.


Svar #4
03. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

takker


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2010 af Hartling (Slettet)

Er det ikke sådan her?

(1 - (4th root of (102,2 / 120,9))) * 100 = 4,11379095


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2010 af Hartling (Slettet)

Undskyld!

r = 4√102,2/120,9-1*100 = 4,11379095 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Jo, det er præcis det, der står i #3


Skriv et svar til: procent fald.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.