Matematik

Vinkel ?

03. marts 2010 af Leeeene (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan bestemmer jeg vin.len mellem en linje med funktionen y=1,5x-0, 5 og y-aks en ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Liniens hældningskoefficient α = 1,5 er lig med tangens til liniens vinkel φ med x-aksen. Liniens vinkel med y-aksen er så komplementærvinklen til φ, altså θ = 90o-φ . Altså er

tanφ = 1,5 eller φ = 56,31o . Altså er vinklen med y-aksen θ = 33,69o


Skriv et svar til: Vinkel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.