Kemi

Udledning af pufferligningen.

04. marts 2010 af BittenAagaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg sidder og er i gang med min SRO opgave. I den forbindelse skal jeg udlede pufferligningen, men jeg er gået lidt i stå. Jeg fik hjælp den anden dag, men nu kan jeg ikke huske hvordan jeg kom fra det ene til det andet.

Pufferligningen: pH=pKs+log((1-ys)/ys)

1. pH-pKs=log((1-ys)/ys)

anvender 10^x:

2. 10^(pH-pKs)=((1-ys)/ys)

3. 10^pH * 10^ -pKs , hvor 10^-pKs er en konstant, c

4. 10^pH * c=((1-ys/ys)

5. 10^pH * c = (1/ys) - 1

6. 1+c *10 pH = (1/ys)

7. ys = 1/(1+c *10^pH)

8. ys =1/(1 + c*e^(ln10*pH)

Nu har jeg forsøgt at gøre det lidt mere overskueligt ved at lave punkter, men det er efter punkt 6. jeg går i stå, jeg kan ikke huske hvad jeg gør for at komme til punkt 7, eller fra 7 til 8. Håber der er en der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af mathon

.


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2010 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2010 af mathon

mindre redigering


Svar #4
04. marts 2010 af BittenAagaard (Slettet)

Tak :) Så langt er jeg jo også selv kommet ved punkt 7, bare med mine betegnelser.. Jeg forstår bare ikke hvad jeg har gjort.. Men jeg ender ud med det samme i punkt syv, som du ender ud med..


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2010 af annebeierholm (Slettet)

3x=5x-1


Svar #6
04. marts 2010 af BittenAagaard (Slettet)

#5
 

3x=5x-1

Hvor vil du hen med det? :)


Skriv et svar til: Udledning af pufferligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.