Kemi

Hjælp til Oxidationstal

06. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig om oxidationstallene for nedstående er rigtige, og hvad de ellers er ?

MnO4(-) >>>>>>>>>> Mn = +7

C2O4(- - ) >>>>>>> C ???

Mn (+ + ) >>>>>>> Mn = 2

CO2 >>>>>>>> C = ???
 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2010 af dnadan (Slettet)

MnO4(-) >>>>>>>>>> Mn = +7 (korrekt)

C2O42- Løs 2OT(C)-8=-2

Mn (+ + ) >>>>>>> Mn = 2 (korrekt)

CO2 Løs OT(C)-4=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2010 af bn1991 (Slettet)

 C2O42- >>>>> C=3

CO2 >>>>> C=2


Svar #3
07. marts 2010 af bolani (Slettet)

okay, men med de tal i nævner, hvordan kan det så være at den her reaktion:

MnO4(-) + C2O4(2-) → Mn(2+) + CO2     >>>>>>>> (I)

bliver til

16 H+ + 2MnO4- + 5C2O42- → 2Mn2+ + 10CO2 + 8H2O >>>>>>> (II)

Dermed passer Mn's reduktion, men C skal altså oxideres to op for at det kan passe eller hvad??

Med andre ord, hvilke oxidationstal vil i give (I), for at det passer med (II)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2010 af mathon

se


Svar #5
07. marts 2010 af bolani (Slettet)

Tak! :

- Det er også det jeg får det til, men hvordan kan det være at C bliver oxideret 1 op, og man så tilføjer 2 Mn? Det er der jeg ikke helt kan følge med længere...


Skriv et svar til: Hjælp til Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.