Matematik

hjælp

06. marts 2010 af quik (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hvordan isolerer jeg k i denne ligning:

0,5*k^2+k-1=x


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: Andengradsligning.


Svar #2
06. marts 2010 af quik (Slettet)

 ja ok men kan du vis hvordan jeg isolerer k i ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Eksempler på andengradsligning kan ses herunder, så kan du selv forsøge lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2010 af PeterValberg

0,5k2 + k - 1 = x

Det er lidt som en andengradsligning, blot hedder den ubekendte k, - flyt x over på den anden side og anse den for værende et tal sammen med -1:

0,5k2 + k - 1 = x
0,5k2 + k - 1 - x = 0
0,5k2 + k - (1 + x) = 0      nu ligner det mere en andengradsligning, hvor a = 0,5   b = 1   c = -(1+x)

Løsningsformlen for en andengradsligning er:

Anvendt på den aktuelle ligning:

Hvilket betyder at:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. marts 2010 af quik (Slettet)

 tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Går din opgave ikke ud på at bestemme, at hvis k skal være et reelt tal, så skal 3 + 2x ≥ 0. Det er den ulighed, som du skal løse.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.