Matematik

procent og vækst

07. marts 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)       dN/dt=(0.08t-1/t)N          t >0.5

det oplyses at populationen til tidspunktet t = 1 er 1.2*106

benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tiden t=1 og bestem det tidspunkt hvor antallet af individer i populationen er mindst,

2)

i 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr.. det bliver besluttet at disse bevillinger skal stige med fast årlig procent så de i 2020 når op på 60 mia. kr.

bestem den årlige procent stigning i bevillingerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2010 af peter lind

Væksthastigheden er dN/dt, så sæt de givne værdier ind på højre side.


Skriv et svar til: procent og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.