Matematik

Stamfunktion - opfrisk

07. marts 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har glemt hvordan man finder en stamfunktion .

Nogle der vil gi mig en hurtig gennemgang?

Har f.eks. opgaven: f(x)=2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Stamfunktionen til funktionen f(x) = 2x +1 er:

f(x) = 2x + 1

F(x) = 2 · ½ x2 + x

F(x) = x2 + x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion til en given funktion f(x) er en funktion F(x) hvis differentialkvotient er f(x), altså hvis F'(x) = f(x) . I eksemplet skal du finde en funktion F(x) hvis differentialkvotient er f(x) = 2x+1. Tænk på, hvordan du finder differentialkvotienten af xn og forsøg at gå den anden vej.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2010 af mathon

glem ikke en integrationskonstant

           F(x) = x2 + x + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, det er rigtig, min fejl, det gik vist lige lidt for hurtigt - du skal selvfølgelig huske "+ k".


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2010 af Proprium (Slettet)

rigtigt*


Skriv et svar til: Stamfunktion - opfrisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.