Matematik

Hint!

07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

Nogen der kan give mig hint til denne opgave? den har drillet mig længe!

Løs i intervallet [0,2 ] hver af ligningerne:

a) cos x=0,5130


b) tan x= 2,2116
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Benyt dig af cos-1 og tan-1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2010 af jnl123

Bare tag acos og atan til tallene. Så får du resultatet i intervallet 0 - 2*Pi


Svar #3
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

Mange tak, men kan I skær det ud i pap?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2010 af jnl123

Du kan bruge acos eller cos^-1 på en lommeregner

Det giver a) 1.032120251 og b) 1.146146490


Svar #5
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

jeg prøver lige..


Svar #6
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

godt så


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2010 af jnl123

cos x=0,5130    =>    x = 1,0321 radianer = 1,0321*360/(2*Pi) = 59,1348 grader

Så kan du tegne en vinkel i centrum af enhedscirklen på 59 grader, og en lodret streg ned hvor vinklen rammer cirklen. Den lodrette streg rammer så x-aksen ved 0,5130

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Winkelfunktionen_Einheitskreis.svg/627px-Winkelfunktionen_Einheitskreis.svg.png


Svar #8
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

jeg gøre det samme med tan, ikke ?


Svar #9
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2010 af jnl123

jo - se evt på billedet hvordan tan ligger


Svar #11
07. marts 2010 af katrine66 (Slettet)

har du noget imord at rette opgaven når jeg har løst den?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2010 af jnl123

360 - 59,1348 = 300,87 grader er også løsning (det kan du se hvis du tegner det ind)

det samme gælder for tan


Skriv et svar til: Hint!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.