Matematik

hvordan..

07. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvordan beregner man opgaven: 3x^4  - 14x^3 - 5x^2 = 0

Jeg ved at svarene er: -1/3 og 0,5

Nogle der er søde at forklare?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har

3x4 - 14x3 - 5x2 = 0 .

Sæt x2 som en fælles faktor uden for parentes

(3x2 - 14x - 5) x2 = 0 .

Brug 0-reglen, at et produkt er 0, hvis mindst een af faktorerne er 0:

3x2 - 14x - 5 = 0 eller x2 = 0 .

Løs de to 2.-gradsligninger særskilt. Mængden af løsninger til den oprindelige ligning er foreningsmægden af de to ligningers løsningsmængder.

Den sidste ligning har trivielt kun løsningen x = 0. I den første ligning skal du finde diskriminanten, og her finder du, at den er >0, så der er to løsninger, x = -1/3 eller x = 5 .


Svar #2
07. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Takker skal DU have!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: hvordan..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.