Matematik

Potensfunktion

07. marts 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er virkelig blank med disse opgaver:

Hvor mange procent vokser f(x) med, når x vokser med 22% ?

Hvor mange procent aftager f(x) med, når x aftager med 4% ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Disse spørgsmål findes der kun svar på, hvis du har en funktionsforskrift?


Svar #2
07. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Undskyld! xD
f(x) = 1100x23


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Du finder den relative vækst som

(f(x+0,22x) - f(x))/f(x) = f(x+0,22x)/f(x) - 1 = (1,22x)23 / x23 - 1 = 1,2223 - 1 = 95,889 = 9588,9%

b) Tilsvarende er den relative aftagen

(f(x) - f(x-0,04x))/f(x) = 1 - f(0,96x)/f(x) = 1 - (0,96x)23 / x23 = 1 - 0,9623 = 0,6089 = 60,89%


Svar #4
07. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Fair nok. :)
Jeg var bare usikker på, om jeg skulle bruge formlen:
(ka-1)*100%

Tak for svaret! :D


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.