Matematik
hjælp til en mat-opg.
15. februar 2005 af
cs (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe med disse to opg.
Har forsøgt men for nogen nærkelig tal, kan ikke rigtig gennemskue hvor det går galt.
1) begyndelsesværdiproblem
y`=-0,02y*z y(0)=10
int (-0,02y)dy=int(x)dx
<->-0,01y^2=1/2x^2+k
<->Y=kvdr((1/2x^2+k)/-0,01))
<->10=kvdr(k/-0,01)
<->10^2=k/-0,01
<->100/-0,01=k
<->k=-10000
<->=Y=kvdr((1/2x^2-10000)/-0,01
2) bestem løsningen til differentialligningen
dy/dx=-y/(x-2) y(1)=3
int(-y)dy=int(x-2)dx
<->-1/2y^2=1/2x^2-2x+k
<->Y^2=-x^2+4x-2k
<->y=kvdr(-x^2+4x-2k)
<->3=kvdr(-1+4-2k)
<->3^3=3-2k
<->3/-2=k
<->y=kvdr(-x^2+4x+3)
og hvis det er løsningen er dm(f) så fra 0 til 5 hvor 5 dog ikke er med
Har forsøgt men for nogen nærkelig tal, kan ikke rigtig gennemskue hvor det går galt.
1) begyndelsesværdiproblem
y`=-0,02y*z y(0)=10
int (-0,02y)dy=int(x)dx
<->-0,01y^2=1/2x^2+k
<->Y=kvdr((1/2x^2+k)/-0,01))
<->10=kvdr(k/-0,01)
<->10^2=k/-0,01
<->100/-0,01=k
<->k=-10000
<->=Y=kvdr((1/2x^2-10000)/-0,01
2) bestem løsningen til differentialligningen
dy/dx=-y/(x-2) y(1)=3
int(-y)dy=int(x-2)dx
<->-1/2y^2=1/2x^2-2x+k
<->Y^2=-x^2+4x-2k
<->y=kvdr(-x^2+4x-2k)
<->3=kvdr(-1+4-2k)
<->3^3=3-2k
<->3/-2=k
<->y=kvdr(-x^2+4x+3)
og hvis det er løsningen er dm(f) så fra 0 til 5 hvor 5 dog ikke er med
Skriv et svar til: hjælp til en mat-opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
