Matematik

Geometri

15. februar 2005 af Frk.Keller (Slettet)
Kan ikke huske sætningerne for hvordan man finder vinklerne i en trekant, når man har alle sidelængderne.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2005 af Duffy

De går under navnet "Sinus-relationerne"

og mærkeligt nok indgår sinus i dem:

a/sinA = b/sinB = c/sinC


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Cosinusrelationerne;

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)
b^2 = a^2 + c^2 - 2ac*cos(B)
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C)

ergo

"Kvadratet på en side er summen af de to andre siders kvadrater fratrukket det dobbelte produkt af siderne gange cosinus til den mellemliggende vinkel."

//Singularity

Svar #3
15. februar 2005 af Frk.Keller (Slettet)

Tusinde Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Hvis kun siderne er kendt, er man dog nødt til at anvende en cosinusrelation til at beregne en af vinklerne, før sinusrelationerne kan anvendes.

//Singularity

Svar #5
15. februar 2005 af Frk.Keller (Slettet)

Store A har jeg jo ikke... det til sidst i relationen

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Jamen det er jo netop, hvad jeg bemærker i #4. Du skal benytte en cosinusrelation til at beregne en af vinklerne. Eksempelvis fås ved at isolere A i den første, at

cos(A) = [b^2 + c^2 - a^2]/(2bc)



A = arccos[(b^2 + c^2 - a^2)/(2bc)]

kan let beregnes, idet du kender alle siderne ifølge det første indlæg.

//Singularity

Svar #7
15. februar 2005 af Frk.Keller (Slettet)

Har at de er 6.45 , 5.32 og 7.33

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2005 af Duffy

A , det er jo vinklen.

Brug cosinusrelationen til at finde den.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2005 af Duffy

Sæt ind i formlen og REGN!


Duffy

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.