Matematik

Tredjegradsligning

08. marts 2010 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne funkton f(x) = x3 - 4x og skal i forbindelse med en anden opgave løse f(x) = 0 uden hjælpemidler.

Men jeg er gået helt kold - Hvordan løser jeg en tredjegradsligning i hånden??

Jeg har, at: x3 - 4x = 0

Hvordan kommer jeg herfra? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

Sæt x ud foran en parantes og brug 0 reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2010 af EnellerandenSTX (Slettet)

#1 Nemlig ;p


Svar #3
08. marts 2010 af etplaura (Slettet)

Nu er der lang tid siden, jeg har haft om 0-reglen, så er ikke sikker på jeg forstår? /:

Altså x(x^3-4x) eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2010 af mathon

         x3 - 4x = 0

         x(x2 - 4) = 0

         x(x+2)(x-2) = 0


Svar #5
08. marts 2010 af etplaura (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Men hvordan når du til x(x+2)(x-2) = 0? Hvad bliver der af 4-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - 4-tallet blev spaltet op i 2•2 :

x2 - 4 = (x+2)(x-2)


Skriv et svar til: Tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.