Matematik

Parameterfremstilling - udledning

08. marts 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at udlede planens parameterfremstilling - altså hvordan den fremkommer. Aner bare ikke hvordan jeg skal gøre dette, da jeg ikke synes min bog viser det!

Håber der er nogle, som kan hjælpe!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af mathon

er det for en ret linje?


Svar #2
08. marts 2010 af Pthomas (Slettet)

undskyld! Det er for en plan

... Vil sætte stor pris hvis du kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2010 af mathon

hvis du kender tre punkter i planen som ikke ligger på en ret linje,
kan du bestemme to ikke lineære vektorer,

           a og b

vælg vilkårligt et af punkterne som fikspunkt Po.

Den søgte plan kan nu beskrives

        α.  {P(x,y,z) | PoP = s·a + t·b}
og dermed

           OP = OPo + s·a + t·b


Svar #4
08. marts 2010 af Pthomas (Slettet)

Og det er simpelthen en udledning af planens parameterfremstilling!?

Synes der var én som snakkede noget om en vektor, der blev opløst i to komposanter osv. Men det er måske en anden måde at gøre det på!


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2010 af mathon

er jo ikke anderledes end komposantopdeling i planen

                       PoP = s·a + t·b
som i planen bliver til

                       OP = x·i + y·j        hvor i og j dog praktisk er valgt som ortogonale enhedsvektorer


Skriv et svar til: Parameterfremstilling - udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.