Matematik

eksponentielt tilvækst

08. marts 2010 af random1992 (Slettet)

Hej.

har lidt problemer med en opgave:

En eksponentielt voksende funktion f er giver ved f(x) = 12,5*1,17^x.

Med hvor mange procent øges f(x), når x får en tilvækst på 4?

Håber en kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af JKaram (Slettet)

1,174 er faktoren som f(x) øges med. Så kan du selv udregne den procentvise stigning ved a=r+1, hvor r er den procentvise stigning.

Karam


Svar #2
08. marts 2010 af random1992 (Slettet)

tusind tak! :-)

hvis jeg så skal finde tilvæksten som x skal have, hvis f(x) skal øges med 60%:

skal jeg så ikke sige: a=0,6+1 = 1,6 ?


Skriv et svar til: eksponentielt tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.