Matematik

Plancks strålingslov

08. marts 2010 af Andrs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Håber der er nogen der kan hjælpe med følgende opgave.

Lad T = 300 k     k=kelvin

a) Bestem vha. integration den udsendte effekt pr areal i alle bølgelængder (FT).

b) Gentag dette for T=600, 1000, 2000, 4000, 8000 K

c) tegn en (T, FT) graf

d) Bestem sammenhængen mellem FT og T


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I a) skal du integrere en Planck funktion I(λ, T) over alle bølgelængder. Det kan gøres analytisk og leder til Stefan-Boltsmann's lov, der siger, at den totale udstråling over alle bølgelængder fra et sort legeme er proportional med T4 , hvor T er den absolutte temperatur af det sorte legeme.


Skriv et svar til: Plancks strålingslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.