Matematik

Fortegnsundersøgelse - hjælp!

08. marts 2010 af gunnarjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Jeg har fået opgivet en 2. gradsfunktion f(x) = 0,5x  i anden - 2x - 2,5

Jeg kunne tænke mig en forklaring på hvordan man laver fortegnsundersøgelsen


På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

Du løser ligningen f(x) = 0. Kald rødderne for r1 og r2. Der gælder så at f(x) = a*(x-r1)(x-r2), hvor a er koefficienten til x2. hvis et eller 3 af ledene(jeg inkludere a) er negativ og resten positive er funktionen negativ ellers er f(x) positiv. Du kan udnytte at f(x) er kontinuert, så fortegnsskift kun sker ved rødderne


Skriv et svar til: Fortegnsundersøgelse - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.