Kemi

Kønshormoner

08. marts 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er en opgave der driller, håber nogen kan hjælpe mig!

Urinprøver fra sportsfolk, der bliver taget for doping, indeholder ofte op til 200 ng 19- norandrosteron pr. mL.

Den højest tilladte koncentration af 19- norandrosteron er 2 ng pr. mL urin.

a) Beregn den højest tilladte stofmængdekoncentration af 19- norandrosteron i urin. Dens M=276,42 g/mol


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 n=m/M
c=n/V


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 hold styr på enhederne, omregn evt. det hele til SI enheder inden du går i gang


Svar #3
08. marts 2010 af marshov (Slettet)

Og hvad er Sl enheden??


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Det internationale standard enhedssystem

meter

kg

sekund

mol

kelvin

ampere

candela


Svar #5
10. marts 2010 af marshov (Slettet)

Hvordan vil du omregne ng til f.eks. mg??


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 n angiver præfikset nano = 10^-9 

m angiver præfikset mili = 10^-3 

dvs. 1 ng = 10^-6 mg


Svar #7
11. marts 2010 af marshov (Slettet)

Dvs. hvis jeg skal omregne 200ng til mg siger jeg 200*10-6 ????

Hvis man vil regne der om til gram vil 1ng svarer til 10-9 gram ??


Skriv et svar til: Kønshormoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.